goda nyheter till dom som tycker om Sonic Youth: Lee Ranaldo är i Stockholm med en av sina Video Performances: “iloveyouihateyou”.

Under mer än ett decennium har poeten och musikern Lee Ranaldo och konstnären Leah Singer samarbetat i multimedia performances. Lee Ranaldo är medlem i och var med och grundade bandet Sonic Youth och Leah Singer arbetar som konstnär främst med film.

Utställningen “iloveyouihateyou” på Magasin 3 utgår från Leah Singer och Lee Ranaldos audiovisuella verk med samma namn. Verket är en undersökning av hur bild och ljud samverkar, utformad antingen som liveperformance eller som installation. På Magasin 3 sker båda delar: utställningen öppnar med en performance av Singer och Ranaldo och verket tar sedan formen av en utställning. Deras performance-verk och installationer för samman ett flöde av bilder och ljud tagna från vardagen, ögonblick som understryker det vackra i det alldagliga och gör det oansenliga extraordinärt.

I utställningen visas även tre historiska experimentfilmer som understryker temat ”vardag” och möjligheten att se det stora i det lilla. Filmerna är gjorda av Gordon Matta-Clark, Terry Fox, Nancy Holt & Robert Smithson.

Jag antar att titeln “iloveyouihateyou” är direkt inspirerad av Agathe de Bailliencourts “j’aime j’aime pas” serie.